Marte Meo live med Maria Aarts


Laster kart ....

Dato / tid
Date(s) - 09/05/2017
10:00 - 16:00

Sted
RBUP Øst og Sør

Kategorier


9. mai kommer en av verdens fremste ekspert på video feedback Maria Aarts.

Kursinnhold

Marte meo metodens grunnlegger kommer til Oslo 9.mai. Marte meo er utviklet over tid med hovedfokus på den konkrete samhandlingen mellom foreldre og barn fanget opp i videobilder,
analysert ut fra barnets behov for utviklingsstøtte og foreldrenes egen stil. Behandlingen skjer ukentlig med henholdsvis tilbakemelding og nye filmopptak. Metoden er i høyeste grad mentaliseringsbasert da foreldrene får se barnets behov oversatt gjennom verbale utsagn, kroppsspråk og tonefall samtidig som foreldfrene får se seg selv utenfra på videobilde. I samspillet mellom foreldre og barn, vektlegges barnets initiativ til samhandling. Mor og far og terapeut ser hva barnet gjør, for så å se samhandlingen som følger. Det er en antagelse at barn utvikler seg best i forhold til sitt potensial om samhandling starter der barnet har sitt fokus, sin interesse og sin energi.

RCT studien til Magnhild Singstad Høivik fra 2015 viser tydelige positive funn av Marte meo brukt systematisk i risikofamilier med små barn, sammenlignet med en kontrollgruppe.

Det blir gitt anledning til direkte veiledning. Ta med egne filmer på dagen.

Kursholder(e)

Maria Aarts

Kursansvarlig(e)

Marit Bergum Hansen

Målgruppe

Marte meo terapeuter, supervisorer , kandidater under opplæring og andre interesserte.

Arrangør:

Nasjonalt kompetansenettverk for sped- og småbarns psykiske helse

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.