Marte Meo opplæring (manualisert) i Trondheim


Laster kart ....

Dato / tid
Date(s) - 02/11/2015 - 31/12/2016
All Day

Sted
RBKU

Kategorier Ingen Kategorier


To-årig videreutdanningsprogram i Marte Meo-metoden for deg som vil bli Marte-Meo-terapeut (manualisert for aldersgruppen 0-6 år)

Kursinnhold

Marte Meo er en videobasert metode for veiledning på samspill, utviklet av den nederlandske terapeuten Maria Aarts. Metoden tar utgangspunkt i det naturlige samspillet mellom foreldre og barn. Det er en system- og ressursorientert metode som kobles med kunnskap fra nyere utviklingspsykologi. Den manualiserte versjonen egner seg der det er samspillsvansker i familien, og depersjon hos mor.

Deltakerne får også opplæring i å bruke et semistrukturert intervju, Marte meo intervju.

Opplæringen foregår i gruppe på inntil syv personer.
Opplæringen krever at deltagerne bruker tid utenom samlingene på video-opptak, analyse og tilbakemeldinger. Deltagerne må ha tilgang til videokamera og redigeringsverktøy.

Målgruppe

Deltakerne må ha minst treårig helse, sosial eller pedagogisk utdanning fra høyskole eller universitet, og terapeutisk erfaring fra arbeid med barn/ungdom og familier. Opplæringen vil være rettet inn mot tilsatte som naturlig arbeider med samspillsvansker i familien. Kommuneansatte prioriteres, ansatte i psykisk helsevern for barn og unge habiliteringstjenester er også velkomne. Det er en forutsetning at arbeidsplassen gjør det mulig å arbeide over tid med familier med barn under 6 år. Deltagere fra Trondheim kommune/Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal, Bodø/Nordland vil prioriteres.

For mer informasjon gå til kursets hjemmeside