Marte Meo Terapeututdanning, Oslo


Kart utilgjengelig

Dato / tid
Date(s) - 20/01/2022 - 20/01/2024
All Day

Kategorier


Kurstype: 2  årig videreutdanning. Samlingsbasert hver mnd  med veiledning over 4 semestre

(100 timer veiledning).

 

Opptakskrav: Høyskole- eller universitetsutdanning. Opptak krever at du jobber med barn, ungdom, foreldre eller andre omsorgspersoner.

 

Tidspunkt: Oppstart 20.Januar 2022

Sted: Oslo (mer info kommer)

 

Kursleder: Anne Gulliksen Østgaard, barnevernspedagog

 

Passer for: Barnevernspedagoger, barnehagelærere, helsesøstre, psykologer og andre som jobber med familier med småbarn

 

Kontakt:

Pris: 28 500 ,-.  Beløpet kan fordeles over 4 semestre om ønskelig.

 

Marte meo

Marte meo er en veiledningsmetode utviklet av Maria Aarts i Nederland for ca 25 år siden. Metoden har spredd seg internasjonalt. Det er til i dag utviklet programmer innenfor 19 fagområder fra premature babyer til aldersdemente. Metoden har vært brukt i Norge siden ca.1990 og har i hovedsak vært brukt for å styrke og utvikle samspillet mellom foreldre og barn.

Marte Meo veiledning brukes forebyggende i helsestasjonssammenheng og som tiltak/behandling innenfor barnevern, fosterhjem, barne-og ungdomspsykiatrien og habilitering. De senere årene har metoden blitt videreutviklet og brukes nå også bl.a. innenfor familieterapifeltet, i barnehager og i eldreomsorgen.

 

Om utdanningen

Innholdet på samlingene og i veiledningen knyttes tett opp til ditt praktiske arbeidsfelt. Det forventes at du bruker metoden rett i ditt daglige arbeid for å kunne veiledes på videoopptak av din Marte meo veiledning.

Maria Aarts kaller det «Learning by doing»; du lærer mens du gjør det, og av supervisjonen i etterkant. Det kreves 2-3 års veiledningsarbeide (ca 100 timer) under veiledning fra en godkjent Marte Meo-supervisor. Du vil altså jobbe parallelt med din egen veiledningsprosess og med barnets (evt voksnes) utviklingsprosess.

Mottakerne for veiledningen du gir mens du tar utdanningen kan være foreldre eller ansatte på sykehus, helsestasjon, barnehage, barnevern, barne- og ungdomspsykiatrien, barne- og ungdomsinstitusjoner, fosterhjem, SFO, skole, ungdomsklubber og aldershjem.

 

Sertifisering

For å bli sertifisert må det dokumenteres for minst 5 vellykkede endringsprosesser av 10 veiledningsoppdrag. 3 av prosessene skal dokumenteres for både i muntlig, skriftlig og filmredigert form. Sertifisering foretas av Licenced supervicor i Norge og registrering skjer i Marte Meo Internasional Network i Holland.

 

For mer informasjon kontakt kursansvarlig

Anne Gulliksen Østgaard   tlf.92204501

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.